Verzekeren! Onmisbaar voor iedereen die graag wil dat zijn bezittingen financieel beschermd zijn als er schade is. Dit kan zijn door bijvoorbeeld brand, diefstal of een waterschade. Ook onmisbaar omdat het soms wettelijk verplicht is of omdat je wilt dat het goed geregeld is als je aansprakelijk wordt gesteld. Onder verzekeren valt ook het verzekeren van financiële risico’s als overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.
Ik zoek voor jou als particulier de verzekering die het beste bij je past! Samen bekijken we eerst welke risico’s je mogelijk zelf kunt en ook wilt lopen en welke risico’s je moet verzekeren. Ik zoek dan de verzekering voor jou met goede voorwaarden tegen een gunstige premie.
Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op! Ik bekijk graag vrijblijvend je huidige verzekeringspakket om na te gaan of je premie kunt besparen én goed verzekerd bent.
De verzekering die bij u past!
Met een woonhuisverzekering verzeker je onder andere schade aan je huis, tuin of garage door brand, storm, water en diefstal. Als je een woning huurt, is de eigenaar van de woning verantwoordelijk voor het afsluiten van deze verzekering. Ben je zelf eigenaar, dan zul jij dit zelf moeten regelen. Ben je eigenaar van een appartement, dan is dit meestal via de vereniging van eigenaren geregeld. Let op: dit is soms een beperkte dekking, het is vaak aan te raden aanvullend aangebrachte verbeteringen als een keuken, badkamer en vloer extra te verzekeren.
Met een inboedelverzekering verzeker je al je bezittingen in en rondom je huis tegen schade door brand, storm, water, diefstal en inbraak. Het is aanvullend mogelijk om jouw spullen ook buitenshuis te verzekeren. Bijzondere bezittingen als bijvoorbeeld sieraden zijn meestal tot een maximaal bedrag verzekerd.
Een ongeluk zit in een klein hoekje, met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je bepaalde schades die je per ongeluk toebrengt aan de spullen van iemand anders. Hierdoor voorkom je financiële zorgen bij aansprakelijkheid van jezelf, jouw partner en/of je kind.
Van A naar B, je kunt op veel manieren zorgen dat je op de plek van bestemming komt. Doe je dat met je eigen auto, motor of scooter? Dan is een aansprakelijkheidsdekking wettelijk verplicht. Deze dekking kun je uitbreiden met schade aan het voertuig zelf, door bijvoorbeeld brand of diefstal. Ben je zelf de veroorzaker van de schade en wil je die schade vergoed hebben? Ook dat kun je meeverzekeren. Dit geldt ook voor rechtsbijstand en schade die jouw inzittenden oplopen.
Lekker relaxen, iedereen heeft dat af en toe nodig. Met je boot het water op, met je caravan een weekendje weg of heerlijk een reis naar de zon of op skivakantie. Je kunt er pas echt goed van genieten als het met je verzekeringen ook goed geregeld is.
Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat achterblijvende financieel geen zorgen hebben als je komt te overlijden. Een dergelijke verzekering kan ook worden afgesloten door zakelijke compagnons, zodat bij overlijden van één van beide de onderneming zonder financiële problemen kan worden voortgezet.
Je wilt de mensen van wie je houdt goed verzorgd achterlaten als je wegvalt. Een goede uitvaartverzekering geeft rust om de vaak hoge uitvaartkosten te kunnen voldoen. Het is mogelijk een uitvaart in ‘natura’ te verzekeren, op die manier kun je vooraf al duidelijk aangeven wat je wel of niet wilt tijdens je uitvaart. Een goed alternatief is een verzekering in de vorm van geld. De nabestaanden ontvangen dan een bedrag waarmee ze de uitvaart kunnen bekostigen. Een uitvaart kost vaak meer dan je denkt, goed dus om over na te denken of een uitvaartverzekering in jouw geval nodig is.
Als je in loondienst bent en je wordt arbeidsongeschikt, dan is het wettelijk geregeld dat je recht hebt op een uitkering. Deze uitkering is altijd flink minder dan je huidige inkomen. Als je deze terugval in inkomen niet op kunt vangen, is het aan te raden een woonlastenverzekering af te sluiten. Je ontvangt dan maandelijks een aanvulling op je inkomen. Datzelfde geldt in geval van werkloosheid, een werkloosheidsverzekering kan een oplossing bieden.
Als je zelfstandig bent is er wettelijk geen regeling waar je op terug kunt vallen als je arbeidsongeschikt wordt. Ook dan is het belangrijk na te gaan of het inkomen gemist kan worden. Is dat niet het geval dan is een arbeidsongeschiktheidsverzekering een uitkomst. Omdat je als zelfstandige zelf invloed hebt op het wel of niet werken, is het niet mogelijk een werkloosheidsverzekering af te sluiten.
Een rechtsbijstandverzekering voorkomt onverwachte kosten als je een conflict hebt. De juridische kosten kunnen hoog oplopen, dus het is fijn om daarvoor een verzekering te hebben. Er zijn diverse modules te verzekeren, onder andere de module werk en inkomen, wonen en/of vervoer.
Een zorgverzekering is een verplichte verzekering in Nederland voor wat betreft de basisdekking. Deze dekking kan worden uitgebreid met een aanvullend pakket en een tandartsverzekering.
Iedereen wil graag op pensioendatum nog financieel lekker kunnen leven. In het verleden zijn vaak aanvullende verzekeringen afgesloten in de vorm van lijfrenteverzekeringen. Tegenwoordig is er een mooi alternatief product in de vorm van een bankspaarrekening. Het is mogelijk een dergelijk product af te sluiten om (aanvullend) pensioen op te bouwen, maar ook om een pensioen uit te laten keren.